Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرغوبیت و کیفیت محصول انارستان «تنگ سیاب کوهدشت» شهرتی ملی به این منطقه داده است ولی نبود برند مناسب و صنایع تبدیلی و فرآوری به نقطه‌ضعفی تبدیل‌شده است که باید مسئولان ذی‌ربط برای رفع این مشکل تلاش کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، آب‌وهوای معتدل و خاک حاصلخیز، کوهدشت را به بستری مناسب برای کشت محصولات کشاورزی تبدیل کرده، به‌طوری‌که این شهرستان به دلیل کیفیت و کمیت بالای محصولات، رتبه برتر استان لرستان را در این راستا کسب نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود متمرکزترین انارستان کشور به نام «تنگ سیاب» در این منطقه و کیفیت و مرغوبیت بالای محصولات آن‌که بنا به نظر کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی بهترین نوع، در مشابه ملی است و هرساله باغدارانی در این نقطه رتبه نخست را از جهات مختلف محصولات کسب می‌کنند، می‌طلبد مسئولان ذی‌ربط توجه بیشتری به مطالبات باغداران داشته باشند.

سطح کل باغات انار کوهدشت دوهزار و ۷۰۰ هکتار است و ازاین‌بین هزار هکتار آن به‌صورت متمرکز متعلق به منطقه «تنگ سیاب» است که در بخش کوهنانی و در ۶۰ کیلومتری کوهدشت قرار دارد.

حضور دلالان و سوءاستفاده در عرضه انار در نقاط دیگر، عدم برند مناسب، تأمین آب موردنیاز و رفع برخی از مشکلات ناشی از سیل سال ۹۸، عمده‌ترین مطالبات باغداران انارستان «تنگ سیاب» است.

ضرورت احداث سد «خورشید کش» در کوهنانی

عزت جعفر زاده باغدار منطقه «تنگ سیاب» کوهدشت در گفت‌وگو با سفیر افلاک، اظهار داشت: با توجه به کمبود آب برای آبیاری باغات و به جهت جلوگیری از مصرف بی‌رویه آن، تسهیلاتی در اختیار باغداران برای جدول‌کشی داخل باغات قرار گیرد تا از آب موجود حداکثر استفاده به عمل آید.

وی افزود: مهم‌ترین خدمت به مردم منطقه و باغداران تأمین آب موردنیاز باغات جهت حفظ باغات موجود و توسعه آن، تلاش در زمینه ایجاد سد کوچکی بر روی رودخانه سیمره به نام «سد خورشید کش» است که با ایجاد این سد علاوه بر تأمین آب موردنیاز منطقه، سبب رونق گردشگری در منطقه سیاب خواهد شد.

این باغدار منطقه «تنگ سیاب» با اشاره به‌ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی و زیرساخت‌های لازم جهت فرآوری انار، عنوان کرد: هرچند کارخانه تولید رب انار در منطقه تأسیس‌شده است ولی متأسفانه به علت عدم اعتبارات کافی صاحب کارخانه عملاً تاکنون هیچ‌گونه منفعتی برای باغداران و مردم محروم منطقه نداشته است.

وی تصریح کرد: جهاد کشاورزی با توجه به وظایف قانونی خود، بایستی در راستای آموزش و خدمات‌دهی به باغداران و ارائه تسهیلات حمایتی، اردوهای کاری و بازدید از باغات نمونه موفق کشوری و… تلاش بیشتری داشته باشد.

نبود صنایع تبدیلی و فرآوری، حلقه گمشده انارستان تنگ سیاب

ولی زاده یکی دیگر از باغداران «تنگ سیاب» کوهدشت در گفت‌وگو با سفیر افلاک، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بسیار بالا باغات این منطقه، هم‌اکنون قطب نخست تولید انار در کشور هستیم.

وی افزود: نبود صنایع تبدیلی و فرآوری و برند مناسب، حلقه گمشده‌ای است که با یافتن آن، یاقوت سرخ لرستان می‌تواند جایگاه عظیمی را در بازارهای بین‌المللی کسب کند.

مرکز خریدوفروش انار در «تنگ سیاب» راه‌اندازی شود

آدینه وند یکی دیگر از باغداران «تنگ سیاب» کوهدشت در گفت‌وگو با سفیر افلاک، اظهار داشت: بایستی مسئولان به فکر برند سازی محصول انار در منطقه «تنگ سیاب» باشند تا دست دلالان در این راستا کوتاه شود.

وی افزود: نامتعادل بودن قیمت انار در این منطقه به دلیل نبود یک مرکز خریدوفروش انار است و احداث آن نیز یک مطالبه عمومی است.

۴۰ هزار تن انار از سطح باغات کوهدشت برداشت می‌شود

محمدتقی امرایی رئیس اداره جهاد کشاورزی کوهدشت در گفت‌وگو با سفیر افلاک، اظهار داشت: سطح زیر کشت باغات انار در شهرستان کوهدشت دو هزار و ۷۰۰ هکتار بوده و انارستان «تنگ سیاب» دارای هزار هکتار از این نوع محصول است.

وی با اشاره به کشت درخت انار در زمین‌های اطراف سد هاله، افزود: متوسط برداشت انار در کوهدشت ۳۰ تن در هکتار است و امسال پیش‌بینی می‌شود درمجموع ۴۰ هزار تن برداشت داشته باشیم.

رئیس اداره جهاد کشاورزی کوهدشت با اشاره به درجه‌بندی محصولات به لحاظ کیفیت، عنوان کرد: برداشت انار از ابتدای آبان آغازشده و تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: آفت کرم گلوگاه یکی از مشکلاتی است که باغداران انار با آن مواجه هستند، در این راستا از بهترین روش مقابله با آن یعنی رهاسازی زنبور «تریکو گراما» در ۱۲ مرحله استفاده کرده‌ایم که بسیار رضایت‌بخش بوده است.

امرایی گفت: به لحاظ کیفیت و همچنین ارگانیک بودن رقم انار برخی باغداران کوهدشت، توسط کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی رتبه نخست کشوری به این باغداران رسیده است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی با اشاره به برگزاری کلاس‌های ترویجی و آموزشی، بیان کرد: کارخانه‌ای که در انارستان «تنگ سیاب» است به جهت ورود در حوزه فراوری و صنایع تبدیلی به اعتبار و تسهیلات بیشتری نیازمند است.

ضبط مستند انارستان «تنگ سیاب» به جهت معرفی منطقه

وی با اشاره به‌ضرورت تلاش در زمینه برند سازی انار، گفت: محصول این منطقه به لحاظ کیفیت و مرغوبیت در رتبه نخست کشور قرار دارد، تلاش داریم در راستای راه‌اندازی برخی تعاونی‌ها تسهیلات و امکانات بیشتری در اختیار مردم قرار گیرد.

امرایی اظهار داشت: فضای مجازی بهترین ظرفیت در راستای معرفی این منطقه و حضور سرمایه‌گذاران است، امسال با همکاری جهاد کشاورزی برخی از مستندسازان با حضور در این منطقه و ضبط فیلم به جهت پخش در شبکه‌های سراسر و استانی اقدام کردند.

۹۵ درصد مطالبات باغداران خسارت‌دیده «تنگ سیاب» پرداخت شد

مسلم آزادبخت بخشدار کوهنانی در گفت‌وگو با سفیرافلاک، با اشاره به ظرفیت غنی انارستان «تنگ سیاب»، عنوان کرد: در سیل سال گذشته ۲۰۰ هکتار از باغات انارستان زیر تنگ سیاب دچار خسارت شد و در این راستا ۳۰۲ پرونده تشکیل داده شد.

وی افزود: برای هر هکتار باغ انار خسارت‌دیده ۵۰ میلیون ریال وام بلاعوض و ۵۰ میلیون ریال وام کم‌بهره تخصیص داده شد که ازاین‌بین ۹۵ درصد آن پرداخت‌شده است.

بخشدار کوهنانی تصریح کرد: رفع مشکل آب‌بند «چم قره» یکی از مطالبات مهم مردم این منطقه بوده که در سیل سال ۹۸ تخریب و موجب خشک شدن برخی درختان انار شده است، جهاد کشاورزی در این راستا به جهت تعمیر و بازسازی آن سرعت عمل به خرج دهد.

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع تبدیلی و فرآوری جهاد کشاورزی تنگ سیاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۴۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد

 مجتبی خاشی مدیر جهاد کشاورزی خاش، گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه، توسعه باغات گل محمدی در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته و در سال گذشته چهار هکتار باغ جدید گل محمدی احداث و  سطح زیر کشت گل محمدی شهرستان به ۱۱ هکتار افزایش یافت.

مجتبی خاشی افزود: پیش بینی شده امسال ۱۱ تن گل محمدی از سطح باغات شهرستان خاش برداشت شود.

وی تصریح کرد گل محمدی پس از فرآوری در منطقه به صورت گلاب و گل خشک شده به بازار عرضه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • برق هیچ منبع آبی در تربت‌جام قطع نمی‌شود
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم